Γιουβέτσι με χοιρινό κρέας

Υλικά
 
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κιλό μέτριο κριθαράκι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Δάφνη –ξύλο κανέλας –μπαχάρι
 
Εκτέλεση
 
Κόβετε το κρέας σε κύβους 4 εκατοστών, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε το σκόρδο και τις ντομάτες.
Βάζετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας ελαφρά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, συνεχίζετε το σωτάρισμα και προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτας.
Βάζετε αλάτι και πιπέρι  προσθέτετε νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας . Βράζετε 45 λεπτά. Μεταφέρετε σε ταψί και προσθέτετε το κριθαράκι .
Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 Κελσίου. Σερβίρετε αμέσως με τυρί τριμμένο.