Ντολμαδάκια

Υλικά

300 γρ αμπελόφυλλα (τα ζεματάμε)
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ για γεμιστά (το πλένουμε 2-3 φορές και το στραγγίζουμε )
11/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
11/2 κουτ γλυκου αλάτι
¼ κουτ γλυκου πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
Χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπόλ το ρύζι , τα κρεμμύδια , τον μισό χυμό λεμονιού, το αλάτι ,το πιπέρι ,το ελαιόλαδο ,τον μαϊντανό και τον άνηθο και την ντομάτα .
Η γέμιση ειναι έτοιμη !   βαζετε από μια κουταλιά πάνω σε κάθε αμπελόφυλλο στην άκρη του φύλλου που το κρατάτε με την γυαλιστερή πλευρά του φύλλου να ακουμπά στην παλάμη σας ή σε ένα πιατο (ειναι πιο εύκολο) το τυλιγμα!
Στρώνετε στην κατσαρόλα μερικά φύλλα σπασμένα και τοποθετήστε σε σειρές τα ντολμαδακια. ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού και σκεπάζετε με ένα πιάτο , για να μη ν σας ανοίξουν στο βράσιμο και βάζετε νερό ώστε να σκεπαστούν.
Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 ώρα.