Ρεβυθοκεφτέδες (υπέροχο μεζεδάκι)

Υλικά
 
200 γρ. ρεβύθια αλεσμένα (να έχουν μείνει 12 ώρες στο νερό για να φουσκώσουν)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
600 ml νερό ή σόδα (αναψυκτικό)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  και
Ένα ποτήρι με ηλιέλαιο και ένα κουτάλι
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ¨ρεβύθια ,το κρεμμύδι, τον μαιντανό , το αλεύρι ,το ελαιόλαδο , την σόδα ,την ρίγανη ,το αλατι και το πιπέρι ,ανακατεύετε και γίνονται ένας παχύρευστος χυλός.
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά , ρίχνετε με το κουτάλι που έχετε στο ελαιόλαδο τον χυλό. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Βγάζετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.