Λουκουμάδες

Υλικά
 
½ κιλό αλεύρι
1 μέτρια πατάτα βρασμένη περίπου 60 γραμ.
1 φακελάκι μαγιά ξερη ή 15 γραμ. φρέσκια
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 δάκρυ μαστίχας κοπανισμένο
1 σφηνάκι ούζο
¼ κουτ. γλυκού μέλι
200 ml περίπου νερό χλιαρό
Ηλιελαιο για το τηγάνισμα
1 ποτήρι ηλιέλαιο με 2 κουτάλια μέσα  (για την ζύμη)
Μέλι για το σιρόπι και κανέλα  για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
 
Λιώνουμε την πατάτα  και το αλεύρι με χλιαρό νερό ώστε να γίνουν χυλός.
Προσθέτουμε  την μαγιά και το αλάτι, το μέλι,  το ούζο, την μαστίχα και  ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα παχύρευστο. Σκεπάζουμε το δοχείο  μέχρι να φουσκώσει η ζυμη (½ ώρα περίπου). Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε ηλιελαιο και όταν κάψει καλά ρίχνουμε με τα κουτάλια την ζύμη .
Όταν πάρουν  χρώμα τους βγάζουμε με στεγνή τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.