Φρέσκα Ζυμαριικά Σαμιώτικα Με Βούτυρο Φασκόμηλου

Υλικά
 
500 αλεύρι
5 αυγά ολόκληρα
30 ml λάδι
30 ml λευκό κρασί
1 πρέζα αλάτι
 
Εκτέλεση
 
Σε λεκάνη ή σε ζυμωτήριο  βάζετε το αλεύρι , το αλάτι , το λάδι , το κρασί  και τα αυγά .
Ζυμώνετε και το αφηνετε ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγετε σε φύλλο πασπαλίζοντας με αλεύρι  και τυλίγετε σε ρολό.
Κόβετε σε λωρίδες.
Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά .
Βράζετε για 1-1 ½ λεπτό και βγάζετε σε σουρώτηρι.
 
Παράλληλα
 
Σε μικρό τηγάνι  βάζετε λίγο φρέσκο βούτυρο και οταν ζεσταθεί  ρίχνετε μέσα 6-7 φύλλα απο το φασκόμηλο, το αφήνετε να κάψει, αφαιρείτε τα φύλλα και το ρίχνετε στα ζυμαρικά που μόλις έχετε βγάλει απο το νερό.
Σερβίρετε με τυρί σαμιώτικο.