Ιμαμ Μπαιλντι

Υλικά
 
8 μέτριες μελιτζάνες (χαραγμένες σταυρωτά χωρίς να τις κόψουμε)
5 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια κομμένα φέτες
3 φρέσκιες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκου ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για την σύμβραση
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Σοτάρουμε τις μελιτζάνες στο ελαιόλαδο ώστε να μαραθούν και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες  σε φέτες , το σκόρδο και σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, την ζάχαρη, το αλάτι , το , το μπαχάρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
Ψήνουμε για 1 ώρα σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμους Κελσίου.