Πατατοκεφτέδες με Σαφράν

Υλικά  
6 πατάτες μέτριες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμύδια
½ κουτ. γλυκού πιπερόριζα
½ κουτ.  γλυκού μοσχοκάρυδο
0,25 γραμ. σαφράν
6 κουτ. σούπας τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί ή αλεύρι
1 αυγό
Αλάτι –πιπέρι
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Βράζετε και στραγγίζετε τις πατάτες,  καθαρίζετε από το φλούδι και τις κάνετε πουρέ.
Βάζετε τον πουρέ σε ένα τηγάνι χωρίς βούτυρο και τον στεγνώνετε ανακατεύοντας ελαφρά.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε. Τα ρίχνετε στον πουρέ και προσθέτετε την πιπερόριζα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και το αφήνετε 1 ώρα το λιγότερο στο ψυγείο. Αναμείξετε τα τρίμματα ή το αλεύρι με το σαφράν και το αυγό. Βγάλτε το μείγμα της πατάτας από το ψυγείο και δώστε σχήμα στους πατατοκεφτέδες,  τυλίξετε τους στο μείγμα ψωμιού και τηγανίστε τους σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν  , τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.