Πατατοσαλάτα

Υλικά
 
1 κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους
300 γρ. καρότα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
10 -15 ελιές
Ελαιόλαδο
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι χοντρό
Μαύρο πιπέρι
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, όπου έχουμε προσθέσει ένα φύλλο δάφνη.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μια σαλατιέρα .
Κόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και τις ελιές.
Σερβίρουμε με  ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού.