Πίτα με σπανάκι και παραδοσιακό φύλλο

Υλικά για την γέμιση
 
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ κιλό φέτα τριμμένη
6 αυγά χτυπημένα
100 ml ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι γάλα
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
 
Εκτέλεση
 
Σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο, το σπανάκι και τα κρεμμύδια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε  το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τον άνηθο.
 
Υλικά για το φύλλο
 
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ.  σούπας ξύδι
1 κουτ.  γλυκού αλάτι
100-150 ml νερό
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το ελαιόλαδο, το ξύδι και τρίβουμε ωστε να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα,  προσθέτουμε αλάτι  λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει  στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε  2 φύλλα, βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και βάζουμε πάνω την γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο,  διπλώνουμε τις άκρες, χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα στους 170 βαθμους Κελσίου.