Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

1 χταπόδι 1200 γρ
1 ποτήρι κρασί γλυκό σαμιώτικο
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
¼ πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους  μπαχάρι
400 γρ κοφτό μακαρονάκι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια 3-5 εκατοστών ,το βάζετε σε κατσαρόλα να βγάλει τους χυμούς του και όταν στεγνώσει σοτάρετε με ελαιόλαδο και σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες καρυκεύετε και αφήνετε να βράσει  για μισή ώρα .
Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί και ρίχνετε  το κοφτό μακαρονάκι ,αλατίζετε αν χρειαστεί και ψήνετε για 15-20 λεπτα σε μέτριο φουρνο. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.