Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

1 χταπόδι 1200 γρ.
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 ποτήρι κρασί γλυκό Σαμιώτικο
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Λίγο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια 3-5 εκατοστών, το βάζετε σε κατσαρόλα να βγάλει τους χυμούς του και όταν στεγνώσει σοτάρετε με ελαιόλαδο και σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, καρυκεύετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί και ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι, αλατίζετε αν χρειαστεί και ψήνετε για 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.