Χταπόδι ξυδάτο στον φούρνο

Υλικά

1 χταπόδι (χτυπημένο) περίπου 1200-1500 γρ.
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
6 Κόκκους  μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού δυνατό ξύδι και
50  ml Ελαιόλαδο
Καραμελωμένο  ξύδι βαλσαμικό
Βοηθητικό υλικό (αλουμινόχαρτο )
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15-20 λεπτά . Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο  την βάση του ταψιού, πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε αυτό.
Ρίχνουμε το ξύδι , το σκόρδο, τη δάφνη και τα μπαχάρια, τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε το χταπόδι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε το χταπόδι και το  σερβίρουμε με ελαιόλαδο και καραμελωμένο  μπαλσάμικο. 
Είναι μια εύκολη ,νόστιμη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή για το χταπόδι.