Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα
 
1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε κομμάτια
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 μελιτζανες κομμένες σε λωρίδες 1 εκ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι κύμινο
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
2 καρφιά γαρύφαλλα
1 κομμάτι απο φλούδα πορτοκαλιού
   
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το μοσχάρι με τα μπαχαρικά .
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο , τις ντομάτες , αλάτι ,πιπέρι , τον πελτε ντομάτας ,νερό και βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά .
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες την ζάχαρη και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη .