Σουτζουκάκια

Υλικά για το μείγμα

700 γρ κιμά
300 γρ μπαγιάτικο ψωμί ελαφρά μουσκεμένο
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουτ γλυκού ρίγανη
1/2 κουτ γλυκού κύμινο
½ κουτ γλυκού πιπέρι
2 κουτ γλυκού αλάτι
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.  
 
Υλικά για την σάλτσα

2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες
½ κουτ γλυκού ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
½ κουτ κύμινο
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι -πιπέρι
Νερό
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά ,το ψωμί ,το ελαιόλαδο , το κρεμμύδι , το σκόρδο ,τον μαιντανό και τα μυρωδικά , ζυμώστε μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλάστε το μείγμα σε σουτζουκάκια  αλευρώστε και τηγανίστε ελαφρά.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά τα μπαχαρικά ,προσθέστε τις ντομάτες , τον πελτέ ντομάτας , νερό αλάτι και πιπέρι , όταν αρχίσει να βράζει ρίχνεται τα σουτζουκάκια .
Βράζετε 30 -40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.