Μπακλαβάς

Υλικά για την γέμιση
 
600 γραμμάρια   καρύδια
300 γραμμάρια φυστίκια ψημένα
100 γραμμάρια σουσάμι ψημένο
100 γραμμάρια φρυγανιά
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτ γλυκού κανέλα
½ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κουτ γλυκού μπαχάρι τριμμένο
½ κουτ γαρύφαλο τριμμένο
1 κιλό φύλλο κρούστας
250 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια βούτυρο
Γαρύφαλα ολόκληρα
 
Για το σιρόπι
 
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό μέλι
½ λίτρο νερό
1 λεμόνι τον χυμό
 
Προετοιμασία
 
Κόβετε τα καρύδια ,τα φυστίκια , το σουσάμι και τα βάζετε σε μπόλ.
Προσθέτετε την ζάχαρη ,την φρυγανιά , και τα τριμμένα μπαχαρικά .
Στρώνετε σε ορθογώνιο ταψί 5 φύλλα κρούστας και κρατάτε και 5 για την επιφάνεια .
Παίρνετε απο το μίγμα των καρυδιών και πασπαλίζετε τα φύλλα της κρούστας ,στρώνετε 2 φύλλα και πασπαλίζετε ξανά με το μίγμα , αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Στρώνετε τα φύλλα που έχετε κρατήσει στην άκρη .
Κόβετε τον μπακλαβά και σε κάθε κομμάτι , καρφώνετε ένα γαρύφαλο.
Βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ζεματάτε , σε κάθε κομμάτι του γλυκού ρίχνετε απο 1 κουτάλια.
Τον μπακλαβά τον ψήνετε στους 160 κελσίου για ώρα .
Βράζετε την ζάχαρη με το νερό και όταν δέσει προσθέτετε το μέλι και βράζετε ακόμη 2 λεπτά .
Ρίχνετε το καυτό μέλι στον κρύο μπακλαβά.