Σούπα λαχανικών

Υλικά
 
1 λίτρο νερό
100 γρ ελαιόλαδο
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 ντομάτα
1 πατάτα
1 μικρή ρίζα σέλινο
1 κρεμμύδι
4 φύλλα απο σπανάκι
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Λίγο φρέσκο τζίντερ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους όλα τα λαχανικά .
Τα σωτάρετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε την δάφνη ,
το τζίντερ   και το θυμάρι.
Ρίχνετε το νερό ,το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε για
25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρετε απο την φωτιά βγάζετε τα λαχανικά και τα κάνετε πουρέ
Βάζετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο , προσθέτετε το αλεύρι
και τον πουρέ σωτάρετε ελαφρά και προσθέτετε τον ζωμό ,
αφήνετε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε σκέτη ή
με κρουτόν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.