Κυδώνια ψητά με σαμιώτικο γλυκό κρασί

Υλικά
 
4 κυδώνια κομμένα στην μέση και έχουμε αφαιρέση τα κουκούτσια
3 γαρύφαλα
1 ξύλο κανέλας
200 γρ ζάχαρη
½ λεμόνι
300 γρ γιαούρτι πλήρες
350 ml γλυκό κρασί σάμου
½ λίτρο νερό
 
Για την παρουσίαση
 
Μέλι – κερύθρα
Φύλλα μέντας
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό , την ζάχαρη , το γλυκό κρασί ,την κανέλα ,τα γαρύφαλα και βράζουμε για 10 λεπτα τα κυδώνια .
Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί μαζί με το σιρόπι και   τα ψήνουμε στους 220 κελσίου για 20 λεπτά .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Τρίβουμε λίγο τζίντερ και ανακατεύουμε με το γιαούρτι .
Βάζουμε 1 κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο και στην κορυφή ένα μικρό κομμάτι κερύθρα και φυλλαράκια μέντας και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι .