ΨΩΜΙ

Υλικά

500 γρ αλεύρι
15 γρ ξερη μαγιά
1 ¼ κουταλακι γλυκου αλάτι
½ κουταλάκι γλυκου ζάχαρη
1 κουταλάκι ξυδι
50 ml Ελαιόλαδο
200 ml νερό χλιαρό
Κανέλα και μαστιχα από ½ κουτ γλυκου (αν σας αρέσουν)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζετε  τα στερεά υλικά σε ένα δοχείο και ανακατεύεται, στην συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και την μαγιά διαλυμένη μέσα στο νερό.
Ζυμώνετε ώστε να γίνουν εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνετε ½ ώρα να ξεκουραστεί και το πλάθετε σε καρβέλια τα οποία αφήνετε  ½ ώρα να φουσκώσουν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 45 λεπτά στους 200 βαθμούς  κελσίου.