Κόκορας με κοφτά μακαρόνια

Υλικά
 
Ένα κόκορα 1500 γρ. περίπου κομμένο σε οχτώ κομμάτια
1/2κιλό κοφτά μακαρόνια
2 μεγάλα  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας , 4-5 κόκκους  μπαχάρι , 1 φύλλο δάφνη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια νερό
 
Εκτέλεση
 
Σοτάρετε τον κόκορα με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ντομάτα  τον τοματοπολτέ και την ζάχαρη.
Σβήνετε με το γλυκό κρασί και καρυκεύετε.
Προσθέτετε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι,  βράζετε  σε χαμηλή φωτιά για  μια  ώρα και 10 λεπτά,  βγάζετε τα κομμάτια του κόκορα από την σάλτσα και ρίχνετε τα κοφτά μακαρόνια, να βράσουν για οχτώ λεπτά.
Σερβίρετε με τριμμένη γραβιέρα .