Αχλάδια με μοσχάτο κράσι

Rate this item
(0 votes)
Αχλάδια σε μοσχάτο κρασί

 

Πλένουμε 10 αχλάδια και τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια .

Ετοιμάζουμε σιρόπι με :

1 1/2 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο νερό ,

χυμό από ένα λεμόνι

1 ξύλο κανέλας και μισό λίτρο γλυκό κρασί βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .

Προσθέτουμε τα αχλάδια ,και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε όταν κρυώσει με παγωτό ή με γιαούρτι λίγο μέντα, κόκκους ροζ πιπέρι και λίγο από το σιρόπι του.

back to top