Γλυκό με τριμμένο ινδοκάρυδο

Rate this item
(0 votes)

Υλικά

300γρ σιμιγδάλι και 300 γρ αλεύρι

300 γρ ινδική καρύδα

8 αυγά χωρισμένα και τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα

400 γρ ζάχαρη

100 ml κονιάκ

2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν

Άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι

600 γρ ζάχαρη

1200 ml νερό

Χυμό από ½ λεμόνι

1 ξύλο κανέλας

Προετοιμασία

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την καρύδα, το κονιάκ και το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε και το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό ( ζεστό –κρύο).

Πασπαλίζετε με τριμμένο ινδοκάρυδο.