Κροκέτες πατάτας με κατσικίσιο τυρί...

Rate this item
(0 votes)
Κροκέτες πατάτας , με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς

 

Υλικά για 35 τεμάχια

500 γρ πατάτες κομμένες και βρασμένες σε αλατισμένο νερό που έχουμε ρίξει 1 σκελίδα σκόρδο και ένα κομμάτι τζίντζερ για άρωμα .

50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

100 γρ τυρί κατσικίσιο τριμμένο

2 κρόκους

Μαύρο πιπέρι , λίγο τριμμένο Κάρδαμο , κόλιανδρο .

Στραγγίζετε τις πατάτες τις ρίχνετε σε τηγάνι και τις λιώνετε , στεγνώστε στο τηγάνι τον πουρέ και προσθέστε το βούτυρο , χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα ρίχνετε το τυρί και τα αυγά . καρυκεύεται και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα .

Πλάθετε σε κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.

Όταν είστε έτοιμοι για να τις τηγανίσετε θα χρειαστείτε :

Για το πανάρισμα :

80 γρ αλεύρι

1 αυγό χτυπημένο

120 γρ άψητους ξηρούς καρπούς

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.Οταν θέλουμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες περνάμε πρώτα απο αλεύρι , μετά απο το αυγό και τέλος απο το φιλέτο αμυγδάλου.

Για την σάλτσα της πιπεριάς

2 πιπεριές κόκκινες Ψημένες και ξεφλουδισμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απο βάζο)

1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη, 1 τσίλι , 1 σκελίδα σκόρδο ,λίγη καπνιστή πάπρικα,

1 κουτ σούπας ξύδι από κρασί , 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

60 γρ ψημένους ξηρούς καρπούς.

back to top