Τζατζίκι

Υλικά
 
300 γρ. γιαούρτι  πλήρες
2 αγγούρια ( ακαθάριστα)
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Άνηθο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
1 ½κουτ. γλυκού αλάτι
80 γρ ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Τρίβουμε τα αγγούρια και τους ρίχνουμε το αλάτι. Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά  να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το στραγγισμένο πια αγγούρι, το σκόρδο λιωμένο, το πιπέρι, την ρίγανη,  τον άνηθο και το ελαιόλαδο.