Γεμιστά Λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα
 
2 ώριμες ντομάτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
350 γραμμάρια ρύζι γλασσέ
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαιντανό
Λίγα φύλλα βασιλικού
Λίγα φύλλα δυόσμου
300 γραμ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά, τα ανοίγετε απο το πάνω μέρος ώστε να μπορείτε να  αδειάσετε το εσωτερικό τους το οποίο και  Ψιλοκόβετε σε ενα μπώλ, σε αυτό προσθέτετε ,το ρύζι , τα  ξερά και φρέσκα κρεμμύδια , το σκόρδο , τα μυρωδικά  αλατί και  πιπέρι .
Ανακατεύετε  το μείγμα και γεμίζετε το κάθε λαχανικό ως  τα ¾ .
Τα βάζετε σε ένα ταψάκι  και  ενδιάμεσα τοποθετήτε λίγες κομμένες  πατάτες. Ετοιμάζετε σάλτσα με  φρέσκια ντομάτα και λίγο πελτέ ντομάτας,  την  οποία ρίχνετε στα λαχανικά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε  τα λαχανικά με φρυγανιά. Ψήνετε για 1 ½ ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου .