Γλυκά
Αχλάδια σε μοσχάτο κρασί   Πλένουμε 10 αχλάδια και τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια . Ετοιμάζουμε σιρόπι με : 1 1/2 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό , χυμό από ένα λεμόνι 1 ξύλο κανέλας και μισό λίτρο γλυκό κρασί βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά . Προσθέτουμε τα αχλάδια ,και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει…
Υλικά 300γρ σιμιγδάλι και 300 γρ αλεύρι 300 γρ ινδική καρύδα 8 αυγά χωρισμένα και τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα 400 γρ ζάχαρη 100 ml κονιάκ 2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν Άρωμα βανίλιας Για το σιρόπι 600 γρ ζάχαρη 1200 ml νερό Χυμό από ½ λεμόνι 1 ξύλο κανέλας Προετοιμασία Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και…
Υλικά   4 κυδώνια κομμένα στην μέση και έχουμε αφαιρέση τα κουκούτσια 3 γαρύφαλα 1 ξύλο κανέλας 200 γρ ζάχαρη ½ λεμόνι 300 γρ γιαούρτι πλήρες 350 ml γλυκό κρασί σάμου ½ λίτρο νερό   Για την παρουσίαση   Μέλι – κερύθρα Φύλλα μέντας   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   Ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό , την ζάχαρη , το γλυκό κρασί ,την…
Υλικά   ½ κιλό αλεύρι 1 μέτρια πατάτα βρασμένη περίπου 60 γραμ. 1 φακελάκι μαγιά ξερη ή 15 γραμ. φρέσκια ¼ κουτ. γλυκού αλάτι 1 δάκρυ μαστίχας κοπανισμένο 1 σφηνάκι ούζο ¼ κουτ. γλυκού μέλι 200 ml περίπου νερό χλιαρό Ηλιελαιο για το τηγάνισμα 1 ποτήρι ηλιέλαιο με 2 κουτάλια μέσα  (για την ζύμη) Μέλι για το σιρόπι και κανέλα …
Υλικά για την γέμιση   600 γραμμάρια   καρύδια 300 γραμμάρια φυστίκια ψημένα 100 γραμμάρια σουσάμι ψημένο 100 γραμμάρια φρυγανιά 150 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουτ γλυκού κανέλα ½ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο ½ κουτ γλυκού μπαχάρι τριμμένο ½ κουτ γαρύφαλο τριμμένο 1 κιλό φύλλο κρούστας 250 ml ελαιόλαδο 100 γραμμάρια βούτυρο Γαρύφαλα ολόκληρα   Για το σιρόπι   1 κιλό ζάχαρη…
Υλικά   200 κουβερτούρα 200 βούτυρο 200 γρ ζάχαρη άχνη 4 αυγά χτυπημένα 120 γρ αλεύρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο , προσθέτουμε την ζάχαρη τα αυγά και το αλεύρι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν . Βάζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στους 180 κελσίου για 12 λεπτά . Σερβίρουμε με παγωτό   αλλα και με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού…