Desserts
Αχλάδια σε μοσχάτο κρασί   Πλένουμε 10 αχλάδια και τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια . Ετοιμάζουμε σιρόπι με : 1 1/2 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό , χυμό από ένα λεμόνι 1 ξύλο κανέλας και μισό λίτρο γλυκό κρασί βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά . Προσθέτουμε τα αχλάδια ,και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει…
Υλικά 300γρ σιμιγδάλι και 300 γρ αλεύρι 300 γρ ινδική καρύδα 8 αυγά χωρισμένα και τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα 400 γρ ζάχαρη 100 ml κονιάκ 2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν Άρωμα βανίλιας Για το σιρόπι 600 γρ ζάχαρη 1200 ml νερό Χυμό από ½ λεμόνι 1 ξύλο κανέλας Προετοιμασία Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και…
Materials 4 quinces cut in half and remove pits have 3 cloves 1 cinnamon stick 200 g sugar ½ lemon 300 g yoghurt 350 ml sweet Samos ½ liter of water For the presentation Honey - kerythra mint leaves PREPARATION Prepare syrup with water, sugar, sweet wine, cinnamon, cloves and boil for 10 minutes the clams. Then put them in…
Υλικά   ½ κιλό αλεύρι 1 μέτρια πατάτα βρασμένη περίπου 60 γραμ. 1 φακελάκι μαγιά ξερη ή 15 γραμ. φρέσκια ¼ κουτ. γλυκού αλάτι 1 δάκρυ μαστίχας κοπανισμένο 1 σφηνάκι ούζο ¼ κουτ. γλυκού μέλι 200 ml περίπου νερό χλιαρό Ηλιελαιο για το τηγάνισμα 1 ποτήρι ηλιέλαιο με 2 κουτάλια μέσα  (για την ζύμη) Μέλι για το σιρόπι και κανέλα …
Ingredients for the filling 600 grams of walnuts300 grams of roasted peanuts100 grams of roasted sesame seeds100 grams of bread crumbs150 grams of sugar1 tablespoon fresh cinnamon½ teaspoon fresh grated nutmeg½ tsp fresh ground allspice½ teaspoon ground cloves1 pound phyllo pastry250 ml olive oil100 grams of butterWhole cloves For the syrup 1 kg sugar1 pound of honey½ liter of water1…
Materials 200 chocolate 200 butter 200 g caster sugar 4 eggs, beaten 120 g flour EXECUTION Melt the chocolate and butter, add the sugar, eggs and flour mix to become the same. Pour into ramekins and bake at 180 Celsius for 12 minutes. Serve with ice cream and any other sweets are excellent!