Μουσακά

Μουσακά

Υλικά

½ κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες 1 εκατοστό
½ κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 1 εκατοστό
Ηλιελαιο για το τηγάνισμα

300 γρ τυρί τριμμένο

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ σουπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ σουπας ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ γλυκού αλάτι
200 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τον κιμά το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα Μόρνε
250 γρ βούτυρο
250 γρ αλευρι
600 ml γάλα
11/2 κουτ γλυκού αλάτι
¼ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά (χτυπημένα)

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλευρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα ,προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πήξη και κατεβάζουμε από την φωτιά. προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες , μετά μισές μελιτζάνες βάζουμε τον κιμά τις
υπόλοιπες μελιτζάνες ,τυρί ρίχνουμε την σάλτσα μορνέ και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο φουρνο 190 κελσιου μέχρι να ροδίσει 1 ώρα περίπου.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά