Φρέσκα Ζυμαρικά Σαμιώτικα Με Βούτυρο Φασκόμηλου

Φρέσκα Ζυμαρικά Σαμιώτικα Με Βούτυρο Φασκόμηλου

Συστατικά

  • 500 αλεύρι
  • 5 αυγά ολόκληρα
  • 30 ml λάδι
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ή σε ζυμωτήριο βάζετε το αλεύρι , το αλάτι , το λάδι , το κρασί και τα αυγά . Ζυμώνετε και το αφηνετε ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγετε σε φύλλο πασπαλίζοντας με αλεύρι και τυλίγετε σε ρολό. Κόβετε σε λωρίδες. Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά .
Βράζετε για 1-1 ½ λεπτό και βγάζετε σε σουρωτήρι. Παράλληλα, σε μικρό τηγάνι βάζετε λίγο φρέσκο βούτυρο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα 6-7 φύλλα απο το φασκόμηλο, το αφήνετε να κάψει, αφαιρείτε τα φύλλα και το ρίχνετε στα ζυμαρικά που μόλις έχετε βγάλει από το νερό. Σερβίρετε με τυρί σαμιώτικο.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά