Σούπα λαχανικών

Σούπα λαχανικών

Συστατικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 100 gr ελαιόλαδο
  • 2 καρότα2 κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα
  • 1 πατάτα
  • 1 μικρή ρίζα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φύλλα  σπανάκι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο φρέσκο τζίντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους όλα τα λαχανικά .
Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε την δάφνη ,το τζίντζερ και το θυμάρι. Ρίχνετε το νερό ,το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από την φωτιά βγάζετε τα λαχανικά και τα κάνετε πουρέ. Βάζετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο , προσθέτετε το αλεύρι και τον πουρέ σοτάρετε ελαφρά και προσθέτετε τον ζωμό , αφήνετε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε σκέτη ή με κρουτόν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά