ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

1 χταπόδι  (χτυπημένο) περίπου 1200-1500 γρ

6 κόκκους μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

Κόκκους πιπέρι

1 ποτήρι κρασιού δυνατό ξύδι και

Αλουμινόχαρτο

Ελαιόλαδο

Καραμελωμένο βαλσαμικό ή κλασικό βαλσαμικό.

Φύλλα μαρουλιού, τσικόρε ,μαιντανό.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15-20 λεπτά.

Σε ένα ταψι απλώνουμε αλουμινοχαρτο τόσο ώστε να το καλύπτει.

Πλένουμε το χταπόδι και  τοποθετούμε στο ταψι.

Ρίχνουμε το ξύδι ,  το σκόρδο τη δάφνη και  τα μπαχάρια , τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε το ταψί με  αλουμινόχαρτο και

ψήνουμε  για 45 λεπτα στους 180 βαθμους κελσίου  βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να  κρυώσει, κόβουμε το χταπόδι και  το γαρνίρουμε με  τα φύλλα του μαρουλιού το τσικόρε και τον μαιντανό , σερβίρουμε με ελαιόλαδο και καραμελωμένο βαλσαμικό.

 

Είναι μια εύκολη ,νόστιμη και εξαιρετικά  γρήγορη συνταγή για το χταπόδι.

Το καραμελωμένο βαλσαμικό θα το προμηθευτήτε από επιλεγμένα καταστήματα  προιόντων διατροφής.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά