ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

 

1 πλάτη κατσικιού ή αρνιού 4 κιλά (ζητείστε από τον κρεοπώλη να την ετοιμάσει για γέμισμα σαν τσέπη).

 

Για την γέμιση

1 συκωταριά την κόβετε σε μικρά κομμάτια ή 200 γρ κιμά αρνιού.

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ ρύζι κίτρινο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ κουκουνάρι

1 κουτ γλυκου εστραγκον

½ κουτ γλυκού πιπέρι

11/2 κουτ γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

500 ml  νερό ή ζωμό λαχανικών

 

συνοδευτικό

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες

2 κουτ σουπας πελτέ ντομάτας

Αλάτι  πιπέρι ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

Πλένετε την πλάτη και την τοποθετείτε σε ένα ταψί.

Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την συκωταριά, προσθέτετε το  κουκουνάρι , το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, προσθέτετε  το νερό ή τον ζωμό  αλάτι, πιπέρι ,εστραγκόν και τέλος τον μαϊντανό .

Μισοβράζετε την γέμιση και αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε την πλάτη (τσέπη ) και βάζετε μεσα την γέμιση. προσθέστε  μεσα στην τσέπη ένα ποτήρι του κρασιού νερό  και κλείστε  την (τσέπη) με ξύλινο καλαμάκι ή με βελόνα και κλωστή. προσθέστε τις πατάτες και στο νερό διαλύστε την σάλτσα και προσθέστε στο ταψί.

Τελειώστε   καρυκεύοντας και προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο,  κλείστε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε στους 250 βαθμούς κελσίου 3 1/2 ώρες.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά