Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

½ κιλό αλεύρι

1 μέτρια πατάτα βρασμένη περίπου 60 γρ

1 φακελάκι μαγιά ξερη ή 15 γρ φρέσκια

¼ κουτ γλυκού αλάτι

1 δάκρυ μαστιχας κοπανισμένο

1 σφηνάκι ούζο

¼ κουτ γλυκού μέλι

200 ml νερό χλιαρό περίπου

Ηλιελαιο για το τηγάνισμα  και  (1 ποτήρι ηλιελαιο με 2 κουτάλια μεσα  για την ζυμη)

 

Μέλι για το σιρόπι και κανέλα  για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Λιώνουμε την πατάτα  και το αλεύρι με χλιαρό νερό ώστε να γινουν χυλός. προσθέτουμε  την μαγιά και το αλάτι, το μέλι  το ούζο την μαστίχα και  ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα παχύρευστο.

σκεπάζουμε το δοχειο  μέχρι να φουσκώσει η ζυμη ½ ώρα περίπου.

Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε ηλιελαιο και όταν κάψει καλά ρίχνουμε με τα κουτάλια  την ζυμη (κάθε τρεις λουκουμάδες αλλάζουμε κουτάλι).

Όταν πάρουν  χρώμα τους βγάζουμε με στεγνή τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά