Μοσχάρι με μελιτζάνες

Μοσχάρι με μελιτζάνες

1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε κομμάτια  5 εκ

Ελαιόλαδο  1 φλιτζάνι

1 κουτ σουπας πελτέ ντομάτας και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κουταλακι ζάχαρη

½ κουταλακι πιπέρι

½ κουταλακι κύμινο

1 κουταλακι του γλυκου αλάτι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 μελιτζανες κομμένες σε φέτες 1 εκ

Φλούδα πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλας

4-5 κόκκους μπαχαρι

2-3 καρφιά  γαρύφαλλα

4 φλιτζάνια νερό

 

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μοσχάρι.

Προσθέτουμε  το κρεμμύδι  το σκόρδο , τις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτας, την ζάχαρη το πορτοκάλι  το νερό και τα καρυκεύματα.

Αφήνουμε  να βράσουν για μία ώρα  σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, συνεχίζουμε το μαγείρεμα  για μισή ώρα ακόμη.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά