ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά για την γέμιση

 

1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

100ml ελαιόλαδο

½ κιλό φέτα τριμμένη χοντρά κομμάτια

6 αυγά χτυπημένα

1φλυτζάνι γάλα

¼ κουτ γλυκού πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε  ελαφρά με το ελαιόλαδο το σπανάκι και τα κρεμμύδια , κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα , τα αυγά , το γάλα , το πιπέρι και τον άνηθο.

 

Υλικά για το φύλλο

 

1 κιλό αλεύρι για πίτες ή 800 γρ αλευρι και 200 γρ νισεστε

1 φλιτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας ξύδι

1 κουτ γλυκού αλάτι

100-150 ml  νερό

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

Σε μεγάλο μπολ  ρίχνουμε το αλευρι , το ελαιόλαδο,  το ξυδι και τρίβουμε  θα γίνουν  σαν  ψίχουλα ,προσθέτετε αλάτι και λίγο λίγο το χλιαρό νερό και  ζυμώνεται ώστε να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει όμως στα Χεριά.

 

Λαδώνουμε ένα ταψί ,και ανοίγουμε σε  2 φύλλα   , βάζουμε το ένα  φύλλο κάτω και βάζουμε πάνω την γέμιση , σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες , χαράζουμε  τετράγωνα κομμάτια αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουνε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα στους 170 βαθμους κελσίου.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά