ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (υπέροχο μεζεδάκι)

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (υπέροχο μεζεδάκι)

200 γρ ρεβύθια αλεσμένα  (έχουν μείνει 12 ώρες στο νερό για να φουσκώσουν)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουτ γλυκου αλάτι

½ κουτ γλυκου πιπέρι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

600 ml νερό ή σοδα (αναψυκτικό)

1 κουτ γλυκου ρίγανη

1 κουτ σουπας ελαιόλαδο

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ένα ποτήρι με ηλιέλαιο και ένα κουτάλι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικα (  εκτός από το ηλιέλαιο που το βάζετε σε ένα τηγάνι)  τα ανακατεύεται και γίνονται ένας παχύρρευστος χυλός.

Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά  (όχι να κάψει) ρίχνεται με το κουτάλι  χυλό, όταν πάρει χρυσαφί χρώμα γυρίζεται και από την άλλη πλευρά .

Βγάζετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά