ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

 

2 ½ φλιτζάνια αλευρι

1/2 κουταλακι γλυκου μαγιά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό χλιαρο νερό

½ κουταλακι αλάτι

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε  μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί  για μισή ώρα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

200 γραμμ φέτα

200 γραμμ ανθότυρο

200 γραμμ άσπρο φρέσκο τυρί

Λίγο μοσχοκάρυδο

Λίγο πιπέρι

Λίγο δυόσμο

Αλάτι (εξαρτάται από πόσο αλμυρή είναι η φέτα)

Τρίβουμε  τα τυριά προσθέτουμε  τα μυρωδικά  και ανακατεύουμε.

Κόβουμε και Ανοίγουμε  το ζυμάρι σε μικρά δισκάκια στα οποία τοποθετούμε 1 κουταλιά από το μείγμα  του τυριού  κλείνουμε με ένα  πιρούνι και αλείφουμε με λίγο γάλα  τοποθετούμε σε  βουτυρωμένο ταψι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμους κελσίου για 25-30 λεπτα.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά