Τζατζίκι

Τζατζίκι

Υλικά

 

300 γρ Γιαούρτι

2 Αγγούρια (1 καθαρισμένο και ένα ακαθάριστο)

11/2 κουτ γλυκού αλάτι

5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 καρώτο τριμμένο

Άνηθο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)

Ελαιόλαδο ¼ ποτ κρασιού

Πιπέρι

ρίγανη

 

Εκτέλεση

 

Τρίβουμε τα αγγούρια  και τους ρίχνουμε το αλάτι τα αφήνουμε  ½ ώρα να στραγγίσουν.

Βάζουμε σε μπολ το γιαουρτι ,το στραγγισμένο πια αγγούρι,

το σκόρδο λιωμένο  το πιπέρι , την ρίγανη, το καρώτο ,τον άνηθο και το ελαιόλαδο.

No Comments

Post A Comment

English Deutsch Ελληνικά