Αργυρώ Ζαφείρη

Γεννήθηκα στις Βαλεοντάδες τα(αιδόνια) ενα πολύ μικρό χωριό της Σάμου.
Γεννήθηκα σε μια κατσαρόλα δίπλα απο ο τζάκι ,γι αυτό αγαπώ τις κατσαρόλες και λατρεύω το άρωμα του καπνού!!! Μεγάλωσα μαθαίνοντας απο την γιαγιά της τα βότανα ,τα μυρωδικά ,την καλιέργεια των λαχανικών , των φρούτων και τι μπορεί να παρασκευαστεί απο αυτά με τον πιο απλό τρόπο. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν στην ηλικία των 9 χρόνων (εφτιαξα μαρμελάδα βατόμουρο, με δανεική ζάχαρη και βατόμουρα απο το δασάκι σε ενα μικρό εξωτερικό κουζινάκι ), κρυφά απο την γιαγιά έφτιαξα ενα νόστιμο γλυκό και κέρδισα μιά καλή τιμωρία γιατι έβαλα φωτιά στο μικρό κουζινάκι.


Στην ηλικία των 14 μπήκα στην οικογένεια Ζαφείρη οπου εκει ο Ξενοφών και η Ζαφειρώ μου έμαθαν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, την τέχνη της απλότητας και της λεπτομέρειας.


Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη executive chef & F&B Manager λατρεύω την ελληνική κουζίνα αλλά ασχολούμε και με τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.

Είμαι μέλος του Hellenic Chef’s club και της WACS παγκόσμια ένωση αρχιμαγείρων, είμαι επιθεωρητής του ΕΟΤ και επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων.

Εχω κερδίσει χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ελληνική δημιουργική κουζίνα.
Και εχω δημιουργήσει το Cook like a Greek.
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες, αυτή ειναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχω.!

English Deutsch Ελληνικά