Συνταγές

Υλικά για την γέμιση   1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 100ml ελαιόλαδο ½ κιλό φέτα τριμμένη χοντρά κομμάτια 6 αυγά χτυπημένα 1φλυτζάνι γάλα ¼ κουτ γλυκού πιπέρι μαύρο   Εκτέλεση Σε κατσαρόλα σοτάρουμε  ελαφρά με το ελαιόλαδο το σπανάκι και τα κρεμμύδια , κατεβάζουμε από...

80 γρ ταραμά 1/3  φλιτζανιού χυμό λεμονιού 11/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μόνο την ψίχα Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Μερικές  μαύρες ελιές   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   Μουσκεύουμε την ψίχα 2-3 λεπτά και μετά την στύβουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικα  και χτυπάμε ώστε να γίνει κρέμα το μείγμα. Βάζουμε...

Υλικά   300 γρ Γιαούρτι 2 Αγγούρια (1 καθαρισμένο και ένα ακαθάριστο) 11/2 κουτ γλυκού αλάτι 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 καρώτο τριμμένο Άνηθο ψιλοκομμένο(προαιρετικά) Ελαιόλαδο ¼ ποτ κρασιού Πιπέρι ρίγανη   Εκτέλεση   Τρίβουμε τα αγγούρια  και τους ρίχνουμε το αλάτι τα αφήνουμε  ½ ώρα να στραγγίσουν. Βάζουμε σε μπολ το γιαουρτι ,το στραγγισμένο πια αγγούρι, το σκόρδο λιωμένο  το...

½ κιλό πατάτες ½ κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό μελιτζανες 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 πιπεριές 3 καρώτα 3 σκελίδες σκόρδο Μαϊντανό ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο 2 ποτήρια νερό 1 κουταλάκι του γλυκού πούρε  ντομάτας Αλάτι –πιπέρι -ρίγανη   Εκτέλεση Καθαρίζετε τα λαχανικά  και τα κόβετε σε φέτες  1 εκατοστού ,τα βαζετε  σε ένα ταψί και προσθέτετε αλάτι -πίπερι...

1 φλιτζάνι τραχανά γλυκό 2 μεγάλα καρώτα 1 πατάτα 1 κρεμμύδι  ξερό 1 κολοκυθάκι μέτριο 1 Σέλινο ή σελινόριζα ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι , πιπέρι Λεμόνι   (προαιρετικά) Λιγο φρέσκο τζίντερ τριμμένο   Εκτέλεση   Κόβουμε ολα τα υλικά μας σε  κύβους 1 εκατοστού. Βαζουμε σε κατσαρόλα  το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  τα λαχανικά μας ,ριχνουμε τον τραχανα ,και το τζίντζερ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ   2 ½ φλιτζάνια αλευρι 1/2 κουταλακι γλυκου μαγιά 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι νερό χλιαρο νερό ½ κουταλακι αλάτι Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε  μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί  για μισή ώρα.   ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ   200 γραμμ φέτα 200 γραμμ ανθότυρο 200 γραμμ...

English Deutsch Ελληνικά